Ulfts mannenkoor

Ulfts mannenkoor

In 1957 werd het Ulfts Mannenkoor opgericht. Het is een groot regionaal koor, dat zich met enthousiasme en toewijding bezighoudt met pure mannenkoorzang. Het koor kreeg grote nationale en internationale bekendheid d.m.v. radio- en televisieoptredens en kan bogen op een flink aantal buitenlandse concertreizen.

Door de jaren heen heeft het liederenrepertoire zich uitgebreid tot volksliederen, geestelijke muziek, klassieken, opera, operette, musical en popmuziek in maar liefst 17 talen. Het koor heeft met vele prominente solisten zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en Lee Towers concerten gegeven. Ook kan het koor concert tournees op zijn naam schrijven met Ivan Rebroff en de popgroep Normaal. Het koor heeft tweemaal de eer gehad om mee te mogen werken aan een benefietconcert in de Royal Albert Hall te Londen. Voorts stond het Ulfts Mannenkoor in 2016 op het podium van het bekende festival de “Zwarte Cross”.  

Binnen eigen gelederen beschikt het koor over een aantal uitstekende solisten. Het koor kent vier stemsoorten. De meeste liederen worden dan ook vierstemmig gezongen. Dankzij gedisciplineerde repetities, een goede begeleiding door een zangpedagoge en koorscholing zingt het koor op een hoog niveau. 

Het Ulfts Mannenkoor staat onder leiding van de gedreven dirigent Christo Guenov. Vaste pianist/organist van het Ulfts Mannenkoor is Henk Bennink. De presentatie van optredens is in handen van Debby Wissing.

Het Ulfts Mannenkoor repeteert elke dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Meer informatie over het koor is te vinden op www.ulftsmannenkoor.nl en op de Facebook pagina.